Uitgelichte cases

Koffie Koffie

  • Blockchain

De WAKEcUPCALL

Sander de Jong

Directeur bij Fairfood

"Voor de campagne #WAKEcUPCALL heeft Fairfood zelf koffie op de blockchain gezet nadat we in de problematiek van de sector zijn gedoken. Hieruit hebben we lering getrokken voor volgende projecten."

Bekijk deze case
  • Blockchain

Trabocca: onderweg naar armoede-vrije koffie middels blockchain

Op hun weg naar eerlijke, armoede-vrije koffie ontdekte Trabocca het belang van transparantie en traceerbaarheid. Ze schakelden Trace in om dit te bereiken en antwoord te geven op de vraag of de boeren achter hun koffie een leefbaar inkomen verdienen.

Menno Simons

Directeur bij Trabocca

"Met Trace worden we gedwongen om meer graafwerk te doen. Dan loop je tegen realiteiten aan waar je iets aan moet doen, wat betekent dat we naar oplossingen moeten zoeken. Ik zie dit werk als onderdeel van een groter geheel. Het is de fundering waarop we een duurzamere toekomst kunnen bouwen – we belichten het totaalplaatje en maken het meetbaar."

Bekijk deze case

Kokos Kokos

  • Blockchain

De reis van een eerlijke kokosnoot

Fairfood was in 2017 een van de eerste partijen wereldwijd die een voedselproduct verkochten dat van boom tot bord op de blockchain was gelogd: 1.000 Indonesische kokosnoten.

Sander de Jong

Algemeen directeur bij Fairfood

"Door de noot te scannen kun je zien waar hij vandaan komt en wat er precies aan wie is betaald. Zo voorkomen we misbruik en kan jij zien dat de boeren een eerlijk leefbaar inkomen hebben ontvangen."

Bekijk deze case

It seems you also care about the people behind our food.

Stay up-to-date on socio-economic progress in our food system with Fairfood's bi-monthly newsletter!

Stay up-to-date on socio-economic progress in the global food system through our bi-monthly newsletter.

This site is registered on wpml.org as a development site.